sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Luukku 21

Kaiken sen kinkun ja puuron syömisen jälkeen onkin hyvä vähän liikkua ja voimistella näiden joululeikkien varjolla. Tai sitten voi pitää muuten vain hauskaa, sillä onhan jouluun enää kolme yötä!


Nappaa tulitikku: 

Käsivoimia ja notkeutta vaativa leikki, joka tarvitsee muita osallistujia ollakseen hauska. Voitte yhdessä mittailla, kenellä meni vähiten aikaa tähän. Aseta seinän vierelle tulitikku, sopivaksi katsomasi etäisyyden päähän (tai pyydä jotakutamuuta asettamaan tikku). Asetu käsilläseisomaan seinää vasten, kasvot aluksi seinään päin. Koukista käsiäsi niin, että saat tulitikun kiinni huulillasi. Tikun napattuasi ojenna kädet suoriksi, irrota jalkasi seinästä ja palaa takaisin seisomaan oikein.

Hiiret ja kissa:

Leikkijät muodostavat ringin ja yksi leikkiöistä menee ringin keskelle kissaksi. Hiiret nakkovat toisilleen lankakerää tms jotain esinettä, kissan ylitse, ja kissa yrittää napata esinettä. Jos kissa saa esineen kiinni, joutuu esineen heittäjä ringin keskelle kissaksi.

Kasvojen kuristus: 

Leikkiin tarvitaan suuria kumilenkkejä. Osallistujat laittavat kumilenkin päähänsä, nenän sekä korvien alta niskaan asti. Kumilenkki tulee saada siitä pois, tipahtamaan leikkijän kaulelle, mutta vain kasvolihaksiaan kurtistelemalla!


Kumppanini sairastaa:

Jokaiselle leikkijälle annetaan puoliksi katkaistu tulitikku, jota pidetään hampaiden välissä. Leikin aloittaja kertoo vieressään olevalle leikkijälle, "Voi, voi kun kumppanini on niin sairas." Toinen leikkijä kysyy valittajalta, että "Mikä  häntä vaivaa?" Valittaja vastaa ja kertoo miehen vaivan. Seuraavaksi toinen leikkijä tekee saman hänen vieressään olevalle, valitellen oman kumppaninsa sairautta. Kysyttäessä hän vastaa kumppaninsa sairastavan ensimmäistä vaivaa, ja lisää vaivoihin vielä uuden. Leikissä tarvitaan hyvää muistia, sillä vaivojen määrä vain kasvaa kasvamistaan. Leikin voittaa hän, joka muistaa eniten vaivoja.

Lisää leikkejä löytyy lähteistäni: 

http://neba.finlit.fi/tietopalvelu/juhlat/joulu/leikki.htm

http://www.positiivarit.fi/pikkujoulu
http://digi.lib.helsinki.fi/aikakausi/binding/727350/articles/124366

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti