sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Luukku 14


 
Tässä luukussa annan teille viimehetken joululahjaideoita.

1. Lego-palikat.

Ensimmäinen mielikuva legoista voi olla lapsi rakentamassa avaruusalusta, mutta tämänpäiväisen kokemukseni perusteella, väittäisin legojen sopivan lahjaksi myös aikuiselle. Kuopiossa Apajan ostoskeskuksessa oli esillä Heikki Mattilan kokoamia legotöitä. Legoista on myös hupia (tai vaivaa) useammaksi vuodeksi.Mattila kertoi rakentaneensa kuvassa olevaa tornia kaksi vuotta. Legoista on siis iloa moneksi vuodeksi, parhaimmillaan. https://www.facebook.com/palikkarakentaja?fref=ts

2. Kirja.

Kirjoja on yhtä monta, kuin lahjan antajaa ja saajaa. Omasta mielestäni joulua ei ole, eikä tule, ilman yhtä kunnon kirjalahjaa. Tämä olkoon myös puolittain maksettu mainos, sillä lukupiiriläinenhän voi myös nyt sukulaisiltaan toivoa lahjaksi muutamia lukupiirin äänestyksessä parhaiten menestyneitä kirjoja. Vaikka kyseiset kirjat jostain oudosta kohtalon oikusta jäisivät käsittelmättä, niin suosio äänestyksessä kertoo jotain ainakin kirjan vetovoimasta ja kiinnostuksesta. Ja mikä olisi parempi joululahja, kuin ikuisesti voimassa oleva matkalippu toiseen maailmaan? (Tämä pätee myös legoihin: kun avaat legopaketin tai kirjan, pääset matkalle toiseen todellisuuteen).
Kirjan ei ole pakko olla myös pelkkää viihdettä. Kirja voi haastaa ajattelua tai auttaa oppimaan uutta. Kirjaksi voidaan laskea myös lahjakortti Google Playn-kirja-osastolle. Tabletista on moneksi, ja jopa kirjaksi tai sen korvikkeeksi, joissain tapauksissa.


3. Valokuvakirja
Miten olisi valokuvakirja, jossa on vuoden aikana tapahtuneet yhteiset muistonne lahjansaajan kanssa? Lahja olisi ainakin sinun ja lahjansaajan (tai saajien) näköinen ja taatusti persoonallinen. Ja hyviä asioita ei voi koskaan muistaa liikaa.

4. Elämys
Kaiken ei tarvise aina olla krääsää. Elämyksen ei tarvitse myöskään olla kallis kokemus. Mielikuvitus on vain ja ainoastaan rajana.
Elämys voi olla halpa ja nopea päivämatka toiselle puolelle Suomea


a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti